Om os

Om haven

Da vi i 1993 købte ejendommen var her allerede en “have” på ca. 1 tønde land. Haven bestod dengang hovedsageligt af træer og buske med græsarealer imellem, og kunne vel bedst beskrives som en “naturhave”.

Begyndelsen

I begyndelsen anlagde vi arealerne omkring stuehuset samt gårdspladsen – og så selvfølgelig en god stor køkkenhave. Senere blev prydhaven udvidet med mange nye bede, men vi har hele tiden ønsket at bevare så mange af de gamle træer og buske som muligt.

I 2001-2002 byggede vi et stort trædrivhus som er indrettet til en lille have under glas, hvor sæsonen begynder noget tidligere end udenfor. Året efter anlagde vi en skovhave i den gamle eksisterende skov.

I 2003 åbnede vi for første gang haven for gæster, og det var dejligt at høre deres positive meninger om vores have.

I dag

Haven som den er nu indeholder mange flotte granitbelægninger, der fører rundt til de forskellige haverum.

Roser, stauder, løgplanter og sommerblomster pryder bedene fra april til oktober. Mange stedsegrønne solister og hække holder sammen på det hele. Drivhuset er ligesom blevet havens hjerte, og er sammen med vores dejlige køkkenhave medvirkende til, at familien også får nogle sunde grøntsager ud af alle vores anstrengelser.

Hele haven og planteskolen breder sig over ca. 5 ha.

Hunde har af praktiske årsager ikke adgang til haven og planteskolen!

Lidt om mig

Mit navn er Henriette Lønstrup. Jeg har siden 2003 haft Henriettes Havedesign, hvor jeg primært beskæftiger mig med at tegne haveplaner og udføre beplantningsopgaver. Udover dette har jeg egen have nær Aabybro, som er åben for gæster onsdag-søndag fra april til september.

Sidste gren af virksomheden er planteskolen som er etableret i perioden 2010-2012 åbningstid ons-søn, fra marts til november.

  • I årene 2001-2003 arbejdede jeg som gartner i Anne Just`s Have i Hune. Det åbnede mine øjne for havens perspektiver og farvevirkninger samt et endnu større plantekendskab, specielt stauderne
  • Sideløbende har jeg med stor entausiasme gennemlæst og studeret en stor mængde havelitteratur
  • Siden 2003 har jeg lavet flere hundrede haveplaner

Natur, planter og økologi har altid interreseret mig. Jeg føler mig priviligeret over, at kunne gøre min passion for have og planter til min levevej.

Hvad kan jeg gøre for dig?

Jeg kan se med helt friske øjne på din have. Vel at mærke med professionelle øjne, der med udgangspunkt i de muligheder som allerede ligger i din haves størrelse, grundens form og potentiale, eksisterende beplanting og husets placering, kan gøre din have til mere end blot “bevoksning rundt om huset”.